Uutisia 2014

27.2.2014

Miisa täyttäisi tänään 13 vuotta. Päivityksissä jäi reilu vuosi väliin - ja samalla Santtulan kennelin historia ja tulevaisuus menetettiin. Blogissa lisää jossakin vaiheessa, mutta lyhyesti: reilussa vuodessa menetin viisi äärimmäisen tärkeää koiraa ja niiden mukana kasvatustyöni perustan ja tulevaisuuden, lisäksi (ulkopuolelta ohjeistettuna) uskon omaan tekemiseeni ja linjaani. Kennelnimeni poistettiin juuri pyynnöstäni yhdistyksen nettisivuilta ja Kataloonista. Yritän jatkossa pysyä poissa "oikeiden" harrastajien kuvioista. Kiitos mukana eläneille.

Uutisia

Uutisia 2012

16.10. P-pennut 2 vuotta

Tänään Santtulan P-pennut täyttävät kaksi vuotta. Onnea Bonolle ja Perrolle. Maisa ei koskaan saanut kaksivuotissynttäreitään juhlia. Täällä sytytetään kynttilä.

21.8. Multi-Ch Multi-Winner Santtulan Karlos

Ympyrä on sulkeutunut. Eilen hyvästelin maailmalle viimeisen katalakasvattini ja tänään maailmasta sen ihan ensimmäisenä kämmenelleni 21.7.1996 syntyneen katalapennun, oman Ossi-pappani. Elämäni koira! 16 vuotta ja kuukausi yhteistä mahtavaa matkaa. Ei kukaan, ei koskaan voi sitä paikkaa täyttää.Ryhmäsijoituksia ja mm. kuusi Voittaja-titteliä, ROP-koira Euroopan Voittaja -näyttelyssä, vara-CACIB Maailman Voittaja -näyttelyssä jnejne..., mutta tärkein se oli kotiväelle. Ikänsä uskomattoman terve ja kaikkeen iloisesti ja avoimesti suhtautuva koira. Jäljelle jäi iso tyhjyys. Kiitos ihan jokaisesta päivästä.

panasonic_2008_-_2010_565.jpg

20.8. Q-ukot maailmalle

Tänään lähti viimeinenkin Q-ukko, viimeinen santtulalainen maailmalle. Hyvää matkaa Pablo, Basti, Timmy, Pardo ja Merri. Toivottavasti tuotatte ihmisillenne yhtä paljon iloa kuin omat katalani ovat tuottaneet minulle ja lähipiirilleen.

18.8. N-pennut 7 vuotta

Tänään vietetään N-pentujen 7-vuotissynttäreitä (Herra Töpönen voi juhlia jo eilisen puolella). Kolmannes N-pennuista sai synttärilahjaksi uuden pennun eli onnea vain sekä kaikille N-pennuille (Herra Töpönen, Mundo, Rölli, Kosonen, Venla ja Tosca) että uusiin koteihin juuri muuttaville Q-ukoille :)

31.7. Santtulan Palma

Hyvää matkaa, Maisa :( Urhea taistelija, sisukas sissi hävisi lopulta taistelun erittäin harvinaista mutta kaikesta ponnistelusta huolimatta ylivoimaiseksi osoittautunutta vastustajaa trombosytopeniaa (?)/ IMHAa (?) vastaan reilusti alle kaksivuotiaana ja sai luvan lähteä vehreämmille paimennuslaitumille, kun kaikki käytettävissä olevat keinot oli käytetty, eikä mikään auttanut. Samalla päättyi Santtulan narttulinja. Maisa oli 18 viimeisen santtulalaisen pennun joukossa viimeisten seitsemän vuoden aikana se ainoa narttu. Kiitokset Maisan perheelle energiapakkauksen erinomaisen hyvästä hoidosta. Toivon ja epätoivon päivien aika oli raastava meille kaikille . Maisa eli täysillä loppuun asti, ehkäpä elämässä ei olekaan tärkeintä päivien määrä vaan ne päivät, jotka muistamme. Maisaa ei koskaan unohdeta!

28.7. Q-ukot viisi viikkoa

Q-ukot täyttävät tänään viisi viikkoa ja vauhti vain kiihtyy. Takapihalle rakennettiin tänään "pennunkestävä" aita, koska muutenhan noita seikkailijoita saa hakea pian ympäri kylää. Hetkeksi kun selkänsä kääntää, niin jopas joku on menossa aidasta läpi :) Leikkikenttävalikoimaan lisättiin tasapainolauta, kiipeilyteline ja pallomeri.

22.7. Q-ukot ulkoilivat

Tänään neliviikkoiset Q-ukot ulkoilivat jo varsin pontevasti. Painikin sujuu jo, lisäruoka ei nyt niinkään maistu.  Mahtava porukka :)

q-pentue_169.jpg

21.7. Ossi-pappa 16 vuotta

Ossi-pappamme (Multi-ch, Multi-Winner Santtulan Karlos) täytti kunnioitettavat 16 vuotta. Elämäni koira! "Jos sua ei ois ollut, olisin keksinyt sut!" Ossi syntyi kämmenelleni ensimmäisenä omana katalakasvattinani 21.7.1996, pitkä päivämatka elämää on yhdessä taivallettu. Nyt ollaan matkalla kohti auringonlaskua...

17.7. Q-ukot maistelevat lisäruokaa

Vähitellen totutellaan 3,5-viikkoisia pentuja lisäruokaan: jauhelihaa kädestä ja velliä lautaselta. Velli nautitaan osittain ulkoisesti :) Lopuksi sitten nuollaan toisten nassut ja tarkistetaan, ettei yksi saanut parempaa evästä kuin toinenkaan. Kiralla maitoa riittää, eivätpä nuo kovin nälkäisiltä vaikuta.

santtulan_q-pentue_118.jpg

17.7. M-pentue 11 vuotta

Tänään tulee 11 vuotta Santtulan M-pentueen syntymästä. Onnea :)

14.7. Viivi viisi vuotta

Viivi (Ventafocs de CanMuc) täytti viisi vuotta, tyttönen parhaassa iässä siis :)

2.7. Santtulan Quickstep

Pennuista nuorin ja ainoa, jonka nimi oli jo päätetty, jätti meidät aamulla. Kuusikosta tuli viisikko :( Quickstep kasvoi lauantaina vain 10 g ja jäi jälkeen muista, sunnuntaina paino alkoi laskea ja se kieltäytyi imemästä. Eläinlääkäri antoi neuvoksi pakkoruokkia, kovin vähän on kuulemma viikon vanhan pennun auttamiseksi tehtävissä, koska syy voi kuulemma olla mikä tahansa. Hengitys kävi raskaaksi ja maanantaiaamuna se sitten väsyi. Nyt se lepää santtulalaisten kantaäidin Jojo-muorin (isän äidin isän äiti) vieressä. Muut Q-ukot voivat mainiosti ja kasvavat silmissä.

1.7. Rovaniemi kv

Lapin-reissuun mahtui myös toinen näyttely, sunnuntaina Rovaniemellä. Satoi vähän vähemmän ja oli selvästi lämpimämpää. Naava VAL ERI VAK 1 SA PN 1 CACIB ROP. Myös Maisa-neiti oli lomailemassa ja sukuloimassa Lapissa ja pyörähti näytillä: NUO ERI NUK 1. Liikkeistä oli vähän sanomista, Maisalla kun oli kiire kiskoa naapurikehään :)

30.6. Gällivare kv, Ruotsi

Naava lähti viikonloppureissulle Lappiin. Muun ohjelman ohella käytiin Ruotsin puolella Jällivaarassa viimeistelemässä inttivalioituminen. Samalla Naavasta tuli Ruotsin valio ja Pohjoismaiden valio. Neiti on siis nyt C.I.B & POHJ & FI & EE & NO & SE MVA TLNW-12 Summerway´s Ideal Fortunata. Näyttelypaikalla vettä tuli reippaasti eikä lämpöasteitakaan ollut kovin monta. Edellisenä iltana nähtiin sentään keskiyön aurinko.

26.6. Q-ukot kasvavat

Pennut kasvavat ja kehittyvät ihan silmissä. Alla kuusikon painokäyrä kolmen vuorokauden iässä:

23.6.  Santtulan Q-pentue

Juhannuspäivänä näki päivänvalon Santtulan Q-pentue. Kira selvisi urakastaan hienosti ja on osoittanut olevansa erittäin hyvä ja huolehtivainen äiskä. Pentulaatikossa kaikki hyvin: syödään, nukutaan ja tuhistaan :)

kesa_2012_137.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.6. Drammen kv, Norja

Kevätjuhlan aikoihin Naava ja Herra Töpönen kiersivät kehän Drammenissa Norjassa. Tuomarin mielestä Töpösellä oli tällä kertaa liian pitkä kuono ja myös hännästä oli sanomista. Naavasta Pedro Sanches Delerue tykkäsi kovasti: sertti, CACIB ja ROP sekä NO MVA.

Viime viikolla tuli myös Huban ja Viivin pentueen viimeinenkin virallinen lonkkatulos: pojat Bono ja Perro ovat molemmat C/C (molempia kuvaavat lääkärit arvelivat B:ksi). Viime vuoden puolella kuvattu Maisa oli A/A. Kaikki muut tutkitut paikat kaikilla terveet.

drammen_ja_kesa_2012_002.jpg

Naava hytissä menomatkalla

drammen_ja_kesa_2012_055.jpg

Paluumatkalla Mariestadissa

drammen_ja_kesa_2012_088.jpg

Jaloittelutauko Ruotsissa

18.5. Pentu-ultra

Kiran onnellinen odotus varmistui pentu-ultrassa :)

27.4. Pentu-uutisia

Odottelemme juhannuspentuja syntyväksi yhdistelmästä FI MVA Santtulan Neptunus A/A 0/0 silmät terveet & C.I.B.&FI&SE&EE CH V-10 Cira de Pastores del Pas C/C 0/0 distichiasis, Espanjan-tuonti :)

kira_ja_mundo_huhti_2012_014.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.4. Tallinn Winner 2012

Eilen käväistiin Tallinnassa näyttelyssä kolmen katalan voimin. Junnupoika Santtulan Perro sai kolmannen sikäläisen junnusertin ja tuli Viron Juniorivalioksi, sekä pokkasi Tallinn Junior Winner 2012 ja Tallinn Winner 2012 tittelit. C.IB. Santtulan Nemo (Herra Töpönen)  sai sertin ja CACIBin ja tittelilistaan lisätään EE CH. Naava (Summerway´s Ideal Fortunata) oli ROP, sai sertin, CACIBin ja Tallinn Winner 2012 -tittelin sekä tuli myös Viron valioksi EE CH. Päivän kruunasi sijoittuminen ryhmäkilpailussa neljänneksi. Harvinaista herkkua kataloille :) Tosi mukava reissu siis!

tallinn_winner_huhti_2012_049.jpg

tallinn_winner_huhti_2012_055.jpg

2.3. Kira C.I.B

Kiran inttivalioarvon vahvistus tuli tällä viikolla FCI:stä. Neitiä voi siis nykyään tituleerata C.I.B & FI & SE & EE MVA V-10 Cira de Pastored del Pas :) Onnitteluhali! Hieno tyttö!

27.2. Miisa 11 vuotta

Tänään Miisa-mummo (Multi CH Gosilandias Artemis) viettää 11-vuotissynttäreitään. Juhlahumussa mukana savuluita ja kalkkunankauloja nautiskelemassa Miisan iskä Ossi-pappa (Multi CH Santtulan Karlos, 15,5 v.), tyttärentytär Naava (FI MVA Summerway´s Ideal Fortunata, 2 v.) sekä espanjatar Viivi (C.I.B FI & SE & LT MVA Ventafocs de CanMuc, 4,5 v.) . Aurinkoinen talvipäivä parhaimmillaan sankarittaren kunniaksi. Onnea ja iso hali!

25.2. Tuusniemen ryhmänäyttely

Naava (Summerway´s Ideal Fortunata) esiintyi ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa ja valioitui, tuloksena AVO ERI AVK1 SA PN1 SERT VSP FI MVA :) ROP ja samalla ROP-VET oli Naavan iki-ihana vaari Hugo de Valdegoscan. Kehän jälkeen ryhmäkehiä ja Hugon esiintymistä odotellessa kävimme koko porukka Valamossa kahvilla.

toukokuu_2011_-_helmikuu_2012_831.jpg

11.1. Maisa A/A 0/0 0/0

Maisan (Santtulan Palma) viralliset lonkka- ja kyynärlausunnot tulivat tänään Kennelliitosta. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet Ventelä totesi terveiksi 0/0. JES!

 

Uutisia 2011

 

3.12. Helsinki Winner 2011

Helsinki Winner 2011 -näyttelyyn Messukeskukseen oli ilmoitettu viisi katalaa, joista neljä oli sukulaissieluja. Ruotsista tulivat valioluokkaan Ossi-papan pojan Zorron (Miisan veli) jälkeläiset Atengos Great Pretender (ROP CACIB HeW-11), Atengos I Want To Break Free (PU2 vara-CACIB) ja Gosilandias Tempest (VSP HeW-11). Espoosta tuli junnupoika Perro (Santtulan Perro). Perro sai sertin (PU3) ja tittelin HeJW-11.

 

 

 

messari_2011_024.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

messari_2011_008.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.11. Naava 2 v.

Naava Napero (Summerway´s Ideal Fortunata) täytti kaksi vuotta. Onnea lauman kuopukselle :)

 

6.11. Tartto, Viro

Kiran tämänpäiväinen näyttelykäynti Tartossa tuotti aivan saman tuloksen kuin eilinenkin, neiti oli Rotunsa Paras. Tuomarina oli tällä kerralla katalonialainen katalakasvattaja, yksi rodun vanhimmista ja merkittävimmistä kasvattajista (mukana "aikojen alusta") Grand Old Lady Josefina Gomez-Toldra (kennel Del Gran Kahnn). Suomen ensimmäiset katalat (myös oma ensimmäinen katalani Kata) ovat olleet hänen kasvattejaan. Josefina on myös vieraillut Suomessa monta kertaa, sekä arvostelemassa näyttelyissä että muuten vain. Josefina arvosteli myös ykkösryhmän ryhmäkilpailun Tartossa ja Kira valittiin seitsemän parhaan joukkoon :) Siihen se sitten tyssäsi, kalkkiviivoille :)

Viivin ja Huban junnupoika Perro oli tänäänkin VSP :)

 

 

kiran_mh_lokakuu_2011_625.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.11. Tartto kv, Viro

Kira matkusti Tarttoon kehäkierrokselle. Tuloksena sert, CACIB ja ROP :) CACIB on viimeinen kansainvälisen muotovalion arvoon (C.I.B.) tarvittava, aikaraja (ensimmäisen ja viimeisen CACIBin välillä on oltava vähintään 1 vuosi ja 1 päivä) tuli täyteen kuluneella viikolla. Lisämausteena Viron valion arvo, EE CH.

Perro-poika (Santtulan Perro) oli VSP, mutta se on vielä liian nuori vastaanottamaan CACIBia, Efi oli PN2.

 

 

kiran_mh_lokakuu_2011_619.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kiran_mh_lokakuu_2011_599.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.10. Kiran MH-kuvaus

Kira kävi MH-kuvauksessa Uudessakaarlepyyssä. Hienosti meni :)Tasapainoinen ja reipas tyttö!

 

16.10. Onnea P-pennut

Onnea tänään 1-vuotiaat Maisa, Bono ja Perro!! Ensimmäinen vuosi mittarissa, kohti uusia seikkailuja :) Viivi-äiskä ja muut kotijoukot tervehtivät.

 

18.8. Onnea N-katras

Mundo, Rölli, Kosonen , Herra Töpönen, Venla ja Tosca eli Santtulan N-pentue viettää tänään 6-vuotissynttäreitään. Onnea ja herkkutarjoilua koko porukalle! Miisa-äiti, Ossi-vaari ja siskontyttö Naava lähettävät tervehdyksen myös :) WUF!

 

14.8. Valkeakoski

Maisa debytoi junnuluokassa, ja katoavaista on maallinen maine. Kuukausi sitten samalla käytöksellä samalta tuomarilta PEK 1 KP VSP-pentu ja tosi hyvä arvostelu, nyt JUN EVA, tutkimisesta kun kuulemma ei tullut mitään. No, ensimmäisen minuutin Maisa sähläsi ja haukkui kehän ulkopuolella odotelleelle toiselle katalalle (tervehdittyään ensin iloisesti tuomaria), sen jälkeen seisoi patsaana hiljaa ja liikkumatta minuuttitolkulla, mutta tuomari ei tehnyt toista yritystä tutkia 9 kk ikäinen pentu. Niinpä!

 

6.8. Saarijärvi

Naava kävi Saarijärven kaikkien rotujen näyttelyssä kesäretkellä. Rodi Hubental tykkäsi kovasti: NUO ERI NUK 1 SA PN 1 sert ROP. Duktig!

 

21.7.

Ossi-pappa (Multi CH Santtulan Karlos) täyttää tänään 15 vuotta!!! Still going strong :) Yli 15-vuotiaiksi elivät myös sen molemmat vanhemmat Multi CH Boniton Chico ja Multi CH Jazz Merihelmi. Juhlahumussa mukana jälkeläisiä kolmessa polvessa. Synttäripäivänä ukkosti ja satoi rankasti, uimareissu mökillä siirtyi seuraavaan päivään. Onnea, Ossi !!

 

kevat_2011_ruotsi_ja_paimennustapahtuma_seka_kesakuvia_505.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kevat_2011_ruotsi_ja_paimennustapahtuma_seka_kesakuvia_535.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kevat_2011_ruotsi_ja_paimennustapahtuma_seka_kesakuvia_538.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.7. Piteå kv, Ruotsi

Samaan putkeen, vuorokauden sisään Kira keräsi sertin, CACIBin ja ROPin myös Ruotsin puolelta Piteåsta ja tuli myös Ruotsin valioksi. Aika hyvä viikonloppu siis :) Onnea, onnea :)

 

16.7. Oulu kv

Kira (Cira de Pastores del Pas) kävi kiertämässä kehän Oulun kansainvälisessä näyttelyssä hyvällä menestyksellä. Neiti sai viimeisen serttinsä (edellisten lisäksi tarvittiin vielä yksi  AVO-luokasta yli 2-vuotiaana) ja tuli valioksi. AVO ERI AVK1 SA PN1 SERT CACIB ROP FI MVA. Onnea :)

 

14.7. Viivi 4 v.

Viu-Vau-Viivi (C.I.B & FI & SE & LT MVA Ventafocs de CanMuc A/A 0/0 0/0) täyttää tänään neljä vuotta. Ja vain paranee vanhetessaan :) Villikkovuodet takana, nykyään ajatustenlukija. Meikäläisen sielunkumppani. Onnea ja makoisa luu.

 

kevat-kesa_2011_ruotsi-tuuri-kausala-tuusula_305.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.7. Tuusula

Hirmuhelteessä käväistiin Tuusulan kaikkien rotujen näyttelyssä. Kehän kiersivät koko P-pentue sekä Naava. ROP-pentu oli Bono (S.Pastor), VSP-pentu Maisa (S.Palma), Perro (S. Perro) PEK2. Naavalle tänään NUO ERI NUK1, tarvitsee vielä massaa kuulemma. Tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen.

 

 

kevat-kesa_2011_ruotsi-tuuri-kausala-tuusula_469.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.6. Paimennusta Kausalassa

Sukulaissielut olivat lammaspaimennusta kokeilemassa Kausalassa. Mukana Viivi ja Naava, Viivin pennut Bono ja Maisa, Santtulan N-pojat Rölli, Mundo ja Herra Töpönen sekä vielä Espanjasta suomalaistunut Hippo, lisänä Efi ja Rinja. Kaikki osasivat homman! Kahdeksankuiset pennut Maisa ja Bono olivat hämmästyttävän hyviä, samoin Naava oli kehittynyt huimasti sitten viime lammaskarsinavisiitin. Kiva päivä :)

 

 

kevat-kesa_2011_ruotsi-tuuri-kausala-tuusula_361.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.5. Tuuri

Käytiin Tuurin näyttelyssä tuossa "lähikaupalla". Paikalla olivat kaikki Viivin pennut sekä Ruffe ja Efi. Pennut olivat kaikki samasta muotista, ihan samanvärisiäkin :) Pojat Bono ja Perro (S. Pastor ja S. Perro) saivat kunniapalkinnot, Bono oli Rop-pentu. Maisasta (S. Palma) löytyi takku ja se sai jäädä ilman ruusuketta :) Ruffella ei mennyt ihan putkeen, tuomari sai kyllä tutkia, mutta sitten meni ohuen lainatun kuristuspannan kanssa päreet. Tuomari pahoitteli, ettei voinut palkita :( Sade alkoi juuri samaan aikaan myöhässä olleen katalakehän kanssa.

 

 

kevat-kesa_2011_ruotsi-tuuri-kausala-tuusula_245.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kevat-kesa_2011_ruotsi-tuuri-kausala-tuusula_220.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kevat-kesa_2011_ruotsi-tuuri-kausala-tuusula_225.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kevat-kesa_2011_ruotsi-tuuri-kausala-tuusula_215.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.5. KOIRAT-lehti

Tänään ilmestyi KOIRAT-lehden kolmosnumero, jossa on rotuesittely katalonianpaimenkoirista. Herra Töpönen ja Naava kävivät talvella studiossa kuvattavina ja tulos on nähtävillä lehdessä :)

 

 

15.5. Viitasaari

Viitasaarella oli treffit Tanjan ja Kiran kanssa. Herra Töpönen kiersi kehän, mutta kustannuspoliittisista syistä minä olin ilmoittanut vain Kiran. Naava odotteli autossa, kun Herra Töpönen, Kira ja Naavan siskolikka Loitsu esiintyivät. Tuomari oli tarkka, mittasi koirat jne. Herra Töpönen oli jo suurimman innostuksensa riehunut ja käyttäytyi coolisti: VAL ERI VAK1 SA PU 1 ROP. Tosi kaunis ja hyvin liikkuva Loitsu oli VSP (kera sertin). Kira oli tuomarin mielestä avoimeen luokkaan (ikää 2v 2 vkoa) vielä vähän kevyt ja sai EH:n.

Illaksi kotiin: Suomi on jääkiekon Maailmanmestari!

 

14.5. Äänekoski

Kirankatsomisreissulla käväistiin menomatkalla Äänekosken ryhmänäyttelyssä. Herra Töpönen (S.Nemo) oli riehulituulella ja sai VAL ERI VAK 1 kommentilla, että erinomainen luonne, haluaa hyppiä ja pomppia kehässä.

Naava käyttäyttyi erittäin asiallisesti ja liikkui hyvin, kuten aina. Tuomari tykkäsi: JUN ERI JUK 1 SA PN 1 sert ROP. Ryhmässä Naava poimittiin muutaman muun kanssa jatkoon, mutta käteltiin ulos juuri ennen ruusukkeiden jakoa.

 

5.5. Kiran silmätarkastus

Kira kävi Oulussa silmätarkastuksessa. Vasemman alaluomen "kajal-alueelta" löytyi "yksi hento ripsi", mistä syystä tulos on distichiasis. Koiran kannalta onneksi vaivaamaton juttu.

 

17.4. Luonnetesti Orimattilassa

Tänään oli kataloiden luonnetestipäivä Orimattilassa. Aurinkoisena mutta tuulisena vaalipäivänä testattavana oli 10 katalaa, joista kaksi keskeytti. Huban (Santtulan Onnimanni) tulos +174, laukausvarma. Ruffen (Santtulan Orestes) testi keskytettiin jo alussa, koska ei ollut ollenkaan oma itsensä vieraan ohjaajan kanssa, vaan keskittyi tarkkailemaan porttia, jonka taakse jonnekin emäntä oli kadonnut, muutama päivä sitten leikattuine ja kipsattuine käsineen. Tuomarit sanoivat rodun yllättäneen positiivisesti.

 

9.4. Vaasa kv

Naava kävi piiitkästä aikaa näyttäytymässä Vaasan kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Neidin toinen virallinen näyttely ja toinen sertti, nyt nuorten luokasta myös CACIB ja ROP.

 

3.4. Pentunäyttely Lohjalla

Tänään Perro-poika (Santtulan Perro) kävi esittäytymässä kaikkien rotujen pentunäyttelyssä Lohjalla. Tuloksena PEK1 KP ROP-pentu. Hieno homma :) Onnea!

 

20.3. Pentunäyttely Lohjalla

Viivin ja Huban tytär Maisa (Santtulan Palma, ikää 5 kk 4 päivää) debytoi mallikkaasti kaikkien rotujen pentunäyttelyssä Lohjalla. Reipas ja iloinen neitonen sai kovasti kehuja tuomari Elena Ruskovaaralta, tuloksena PEK1 KP ja ROP-pentu. Onnea Maisalle, kiitos perheelle :)

 

 

talvikuvia_2011_031.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.2. Miisa 10 vuotta

Miisa-mamma (Multi Ch Gosilandias Artemis) täytti tänään 10 vuotta. Onnea Miikkulaiselle :)

 

 

talvikuvia_2011_009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.2. Naavan lonkat

Naavan (Summerway´s Ideal Fortunata) lonkkalausunto tuli Kennelliitosta C/C:nä, Ventelän mielestä B/B. Kyynärät 0/0, samoin polvet 0/0.

 

16.1. Paimentamassa

Naava siskoineen (5 kpl) sekä Rondo ja Ruffe olivat tänään kokeilemassa lammaspaimennusta Somerolla. Ensi sunnuntaina uudestaan :)

 

15.1. O-pojat 3 vuotta

Kolmivuotissynttärionnittelut Toscan poikayhdeksikölle eli Santtulan O-pojille:) Nopeasti se aika menee!

 

9.1. Kajaani kv

Kira aloitti näyttelyvuotensa Kajjjaanissa: NUO ERI NUK 1 PN2 vara-sert.

 

 

Uutisia 2010

 

12.12.

Kira (Cira de Pastores del Pas) ja Herra Töpönen (Santtulan Nemo) esiintyivät viikonlopun kahdessa kansainvälisessä näyttelyssä Helsingissä. Lauantain Helsinki Winner show´ssa Kiralle NUO ERI NUK2 PN3 vara-CACIB ja Herra Töpöselle VAL ERI VAK2 PU3. Miisan veljenpoika ja Ossi-papan pojanpoika Pedro Ruotsista (Atengos I Want to Break Free) sai sertin ja vara-CACIBin (PU2) ja tuli Suomen muotoalioksi :)

Sunnuntain varsinaisessa Voittaja 2010 -näyttelyssä Kira korjasi koko potin: NUO ERI NUK 1 PN 1 sert CACIB ROP V-10 !!!! JES!!!! VSP oli Pedro, kera CACIBin ja V-10 -tittelin. Herra Töpösen esiintymisestä ei jäänyt muuta mainittavaa kuin että sitä huvitti kelliä kehässä selällään, kiivetä mamman syliin halittavaksi ja hyppiä päin liikkeessa. EH.

 

3.12.

Viivi (Ventafocs de CanMuc) ja Herra Töpönen (Santtulan Nemo) saivat tänään postia FCIstä Belgiasta. Kansainvälisen muotovalion arvot (C.I.B. ...INT CH) on nyt vahvistettu :) Viivin pennut rekisteröitiin eilen eli C.I.B.-titteli jäi puuttumaan pentujen rekkareista. Yllättävän nopeasti kuitenkin vahvistus tuli, anomus lähti pari - kolme kuukautta sitten. Onnitteluhali on annettu molemmille :)

 

19.11. Naava 1 v.

Naava (Summerway´s Ideal Fortunata) täytti vuoden :)

 

31.10. Lahti kv

Santos (Santtulan Orvar) ja Kira (Cira de Pastores del Pas) esiintyivät Lahden kansainvälisessä näyttelyssä. Molemmat saivat sertin ja CACIBin. Sertti oli Kiran (18 kk) toinen, Santoksen ties kuinka mones, mutta ensimmäinen AVO-luokasta. Santos siis valioitui ja on nyt FI MVA JV-08 V-08. Santos oli ROP ja Kira VSP. Onnea! Hieno homma!

 

 

30.10.

P-pentue täytti kaksi viikkoa. Silmät ovat auenneet, paino nousee silmissä ja maailma avartuu joka päivä.

 

 

syksy_2010_reissut_ja_pennut_1606.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

syksy_2010_reissut_ja_pennut_1602.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

syksy_2010_reissut_ja_pennut_1567.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

syksy_2010_reissut_ja_pennut_1588.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23.10. P-pentue viikon ikäinen

P-pentue täytti tänään viikon. Pentulaatikossa kaikki hyvin: syödään, nukutaan ja kasvetaan :)

 

 

syksy_2010_reissut_ja_pennut_1493.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

syksy_2010_reissut_ja_pennut_1490.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.10. P-pentue

Santtulan P-pentue syntyi tänään 16.10.. Huban ja  Viivin vauvat voivat oikein  hyvin, samoin myös äiti, jolla oli aika rankka päivä. Hiekanväriset pojat ja niiden sisko ovat jo kasvattaneet painoaan useamman kymmenen grammaa.

 

26.9. MONOGRAFICA  Banyoles, Espanja

Tänä vuonna kerrankin osallistuimme Espanjan rotujärjestön erikoisnäyttelyyn Monograficaan oikein koirien kanssa. Tuomarina oli Agusti Tonietti, koiria ilmoitettu harvinaisen vähän, 68 kpl, joista niistäkin oli muutamia poissa. Espanjalaisista kasvattijista paikalle oli saapunut yllättävän harva, vaikka lauantai-illan kokouksen/keskustelutilaisuuden aiheena oli katalonianpaimenkoiran jalostus.

Kaikki autokuntamme koirat (Huba, Herra Töpönen, Efi ja Naava) saivat excellentin. Huba oli valiourosten kolmas (seitsemästä) heti kaikki näyttelyt nykyään voittavan Kiran veljen Buyezon ja upean Jazin jälkeen voittaen mm. paikalle lentäneen Herra Töpösen (S.Nemo). Naavan sijoitus jäi selviämättä. Luokassa oli yhdeksän koiraa (Naava oli varmaan nuorin) ja kummallisen näyttelysysteemin mukaan junnunartut arvosteltiin päivän viimeisinä. Koiria ei arvostelussa liikutettu muuta kuin kerran porukalla kehä ympäri. Sitten tuomari valitsi pikaisesti kolme koiraa jatkoon, muut jäivät laittamatta järjestykseen, vaikka muissa luokissa niin tehtiinkin. Naava oli kuulemma oikein excellent, mutta tukka liikaa silmillä :) Kehissä nähtiin myös useampi koira lyhyeksi leikatulla turkilla tai laattaturkilla ja nekin saivat excellentit. Olisi toisaalta mielenkiintoista kokeilla myös täällä. Efi sijoittui luokassaan toiseksi.

Päivän päätteeksi Jukkaa ja Hubaa pyydettiin esittämään muutamia toko-liikkeitä noin niin kuin näytösluontoisesti. Runsaiden aplodien säestämänä pojat esiintyivät hienosti. Toniettin vaimo Sarah pyysi lähettämään ottamamme videopätkän heidän yhdistyksensä kotisivuille lisättäväksi, koska "he tarvitsevat esimerkkejä näin hyvästä käyttäytymisestä." Samalla selvisi syy Naavan luokan pikaiseen arvosteluun: Jukka ja Huba treenailivat kentän laidalla, Viivin kasvattaja (joka toimi näyttelytoimikunnan presidenttinä) näki sen ja riensi kertomaan tuomarille. Tuomari katseli Hubaa selkänsä takana ja sitten pojilta käytiin pyytämässä pientä esitystä koko yleisölle, kesken junnunarttukehän siis :)

 

18. - 19.9. Argeles-Gazost, Ranska

Huba, Naava ja Efi retkeilivät Ranskassa sikäläisen rotujärjestön erikoisnäyttelyssä. Lauantaina oli testipäivä ja sunnuntaina näyttely. Kaikki suoriutuivat mainiosti: Huba Test Comportement18/20 ja C.S.A.U Excellent (käyttäytymiskoe), Naava suoritti nuorten koirien paimennustaipumustestin eli CANTin arvosanoin tres bon ja bon (vaihtoehtoina tres bon, bon ja insufficient). Testissä testattiin koiran suhtautumista ihmisiin ja toisiin koiriin sekä räminätölkkiin, seuraamista, vieraan luokse jäämistä ja luoksetuloa...sekä tietenkin lopuksi sen toimimista lammaslauman kanssa. Myös Efi suoritti TC:n ja C.S.A.U:n.

Näyttelyssä kaikki saivat EXcellentin, mukana 26 katalaa ympäri Eurooppaa. ROP oli Kiran täysveli Buyezo de Pastores del Pas.

Lisää matkakuulumisia, kunhan kotiudutaan :)

 

12.9. Helsinki

Huba (Santtulan Onnimanni) tokoili tänään kolmannen ykköstuloksensa AVO-luokassa pistein 176. TK2-koulutustunnus plakkarissa siis, onnea Jukka ja Huba :)

 

28.8. Tervakoski kv

Naavan ensimmäinen virallinen näyttely sujui mainiosti: JUN ERI JUK 1 PN 2 SERT. Myös Huba kiersi kehän: VAL ERI VAK 2 PU 2 VARA-CACIB. Tuomarina Carlos Salas Melero Espanjasta.

 

15.8. Heinola SSKY:n erikoisnäyttely ja kaikkien rotujen pentunäyttely

Naava (Summerway´s Ideal Fortunata) osallistui viimeisenä pentuluokkaviikonloppunaan kahteen eri näyttelyyn, samassa paikassa tosin.

Kaikkien rotujen pentunäyttely, tuomari Kristiina Niemelä PEK1 KP ROP-pentu RYP-2

SSKY:n erikoisnäyttely, tuomari Petr Rehanek PEK1 KP ROP-pentu

Toinen ryhmäsijoitus siis, pentunäyttelyssä 222 koiraa. Hieno tyttö :)

 

6. -7.8. 2 x Druskininkai kv Liettua

Herra Töpönen (Santtulan Nemo) ja Viivi (Ventafocs de CanMuc) kesäretkeilivät tänä vuonna Liettuassa. Hirmuhelteessä 6 km päässä Valko-Venäjän rajalta kehä kierrettiin kahtena päivänä samalla tuloksella: Herra Töpönen VSP ja Viivi ROP. Tuliaisina sertit ja CACIBit, tuomareina Barbara Muller ja Karl-Erik Johansson. Molempia voi nykyään tituleerata kansainvälisiksi muotovalioiksi, ja Liettuan valioiksi myös :)

 

 

 

pivin_kes_2010_523.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pivin_kes_2010_568.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.7. Ossi 14 v.

Tänään vietetään ikinuoren Ossi-papan (Santtulan Karlos) 14-vuotissynttäreitä. Virkeä, vetreä ja vauhdikas veteraani, vielä on kovasti virtaa :) Juhlahumussa mukana Miisa-tytär, Naava-tyttärentyttärentytär ja Viivi-espanjatar. Iso hali papalle!!!

 

14.7. Viivi 3 v.

Tänään vietetään Viu-Vau-Viivun (Ventafocs de CanMuc) kolmivuotissynttäreitä. Juhlapäivä alkoi aamu-uinnilla, metsälenkillä ja mökkiriehulilla. Herkkutarjoilua luvassa illemmalla koko laumalle.

 

 

kes_2010_120.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. - 11.7. Oulu kv

Naava esiintyi Oulussa kahdessa  kansainvälisessä näyttelyssä molempina päivinä samalla tuloksella PEK1 KP ROP-pentu. Lauantaina tuomarina Roberto Schill Romaniasta ja sunnuntaina Diogo Ramalho Portugalista.

 

 

kes_2010_256.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.7. Huba TOKO-kokeessa Tampereella

Jukka ja Huba tokoilivat hellekisassa toisen AVO1-tuloksen Tampereella. Hyvä pojat :)

 

20.6. Huba TOKO-kokeessa Ikaalisissa

Tänään Huba tokoili Ikaalisissa ykköstuloksen AVO-luokassa (AVO1) :) Jes! Onnea Jukka ja Huba!! Makuusta tänään ysi ja hypystä täysi kymppi, nämä siis nollille eilen. Tuomari sama kuin eilen.

 

19.6. Kira Rovaniemellä, Huba Tampereella

Kira esiintyi tänään toisessa näyttelyssään Rovaniemellä, tuloksena sertti ja ROP :) CACIB meni liian nuoren iän vuoksi PN-2:lle. Onnea Kokkolaan :)

Huba kilpaili Tampereella ensimmäistä kertaa AVO-luokassa TOKOssa. Makuu meni nollille, mutta muuten tosi hieno suoritus, kympin noutoineen. Tuloksena tänään AVO2. Onnea ja tsemppiä :)

 

15.6. Kira C/C 0/0 0/0

Kiran (Cira de Pastores del Pas) kuvauslausunto tuli vihdoin Kennelliitosta: lonkat C/C, kyynärät 0/0, polvet 0/0.

 

13.6. Paimentamassa

Kävimme Viivin, Naavan ja Kiran kanssa Iitissä paimentamassa lampaita yhdistyksen paimennustapahtumassa. Ensin kokeiltiin pyöröaitauksessa ja sitten isolla laitumella, kilparadalla. Viivi suoriutui autokunnastamme parhaiten. Myös Herra Töpönen ja Huba olivat mukana touhussa.


 

paimennus_2010_ym_052.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.5. Kaikkien rotujen pentunäyttely Tampere

Naava kävi tänään ensimmäistä kertaa kiertämässä kehän kaikkien rotujen pentunäyttelyssä Tampereella Kaupin vinttikoiraradalla. Näytillä oli luettelon mukaan 242 pentua.Päivä oli aurinkoinen ja helteinen, mutta hienosti napero jaksoi pitkän päivän loppuun asti. Päivästä tuli odotettua pidempi, menestys ylitti kaikki odotukset ja Naava sai esiintyä myös BIS-kehässä muiden ryhmävoittajien kanssa :) PEK 1 KP ROP-pentu RYP-1 :) BIS-kehässä ei enää alle kuusikuiselle rusettia annettu. Hieno tyttö :)

 

 

huhti-toukokuu_2010_129.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.5. Match show Mänttä

Naava oli elämänsä ensimmäistä kertaa kehässä ja suoriutui hienosti, punaisten neljäs. Herra Töpönen yllätti täysin ja oli Best In Show - 3!

 

huhti-toukokuu_2010_108.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.4. Vaasa kv

Huba ja Kira kävivät näyttelyssä Vaasassa. Tämä oli Kiran ensimmäinen näyttely, paperit kun tulivat Espanjasta vasta alkuvuonna. Cira de Pastores del Pas JUN EH JUK1, Santtulan Onnimanni VAL ERI VAK1 PU1 CACIB ROP.

 

28.3. Santtulan Oliver A/A 0/0

Santtulan viimeisimmän pentueen, tammikuussa 2 vuotta täyttäneiden O-poikien seitsemäs koira on nyt kuvattu Ruotsissa. Santtulan Oliver jatkaa samaa linjaa kuin muutkin: lonkat A/A, kyynärät terveet. Seitsemän veljestä yhdeksästä siis nyt kuvattu ja kaikilla A-lonkat.

 

27.2. Miisa 9 vuotta

Tänään Miisa-mamma (Gosilandias Artemis) täyttää 9 vuotta. Haleja ja herkkuja!

 

14.2. Huba Tampereella

Huba (BH FI MVA Santtulan Onnimanni) esiintyi Tampereella Ulkomuototuomarit ry:n ryhmänäyttelyssä. Kolme harjoitusarvostelijaa sai samalla koulutusta, varsinaisena tuomarina Päivi Eerola. Tuloksena VAL ERI 1 PU1 ROP. Oikein hyvä arvostelu, ainoa ihmetystä herättävä kommentti "saisi olla yksivärisempi"...???? Hubahan kasvattaa juuri aikuisturkkia ja vaihtaa väriä tummempaan, mutta eiköhän kataloilla sävyerot rungon ja jalkojen välillä ole ihan ok. Onhan näitä black & tan -värisiäkin :)

 

4.2. Huba netissä

Turun kansainvälisen näyttelyn (yli 4600 koiraa) sunnuntain ryhmäkilpailut ja Best In Show -kisa ovat nähtävissä PetTV:ssa, www.lemmikkipalstat.net/PetTV.

Huba siis tekee tuolla historiaa voittamalla ryhmän.

 

24.1. Turku kv

Huba (Santtulan Onnimanni) esiintyi tänään edukseen Turun kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Reilun viikon yli kaksivuotiaana tuli kolmas FI MVA -arvoon tarvittava sertti. Ei tässä vielä ihan kaikki: Huba nimittäin voitti tunnetusti kovatasoisen ykkösryhmän!!! Päivän saldo siis AVO ERI AVK1 PU1 SERT CACIB ROP RYP1 FI MVA Kehuja tuli erityisesti luonteesta ja käytöksestä, ylpeänä voimme seurata ryhmäkehää.

Kiitos taustajoukoille, olemme onnellisia :)

 

winter_dog_show_tammi_2010_042.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.1. Lahti

Huba esiintyi Lahden ryhmänäyttelyssä kaksi päivää avoimeen luokkaan siirtymisensä jälkeen. Tuomari Juha Putkonen tykkäsi: AVO ERI AVK1 PU1 SERT ROP :)

 

 

15.1. Onnea O-pojat

Viimeisimmät santtulalaiset eli O-pentueen yhdeksän veljestä täyttävät tänään kaksi vuotta. Onnea Ruffe, Rondo, Taavi, Kasper, Santos ja Huba sekä maailmalle matkanneet Otto, Oliver ja Oscar!!! Kiitokset poikien perheille hyvästä hoidosta. Nakkikakkutarjoilu tänään :)

 

Uutisia 2009

 


23.12. Rauhallista Joulunaikaa

Toivotamme kaikille ystäville ja tutuille OIKEIN RAUHALLISTA JA RENTOUTTAVAA JOULUNAIKAA! Saatiinhan se valkoinen joulu :)

 

13.12. Pohjoismaiden Voittaja-09 Messari

Huba (Santtulan Onnimanni) kiersi kehän myös PMV-näyttelyssä. Tällä kertaa tuloksena NUO ERI 1 PU 3 sert. Tänään maininta erinomaisesta turkin laadusta :)

Huban isoisä Hugo de Valdegoscan teki kehäcomebackin veteraani-iässä ja oli paras uros.

 

 

12.12. Voittaja-09 Messari

Huba (Santtulan Onnimanni) oli näytillä Voittaja-näyttelyssä tuloksella NUO ERI 1 PU 2 vara-sert CACIB. Turkkia olisi kuulemma pitänyt olla enemmän. Muuten esiintyminen/esittäminen meni täysin nappiin (kiitos Marjo!).

 

19.11. Katalapentuja :)

Tosca (Santtulan Nonstop) synnytti tänään toisen pentueensa, tällä kerralla kotonaan Summerway´s kennelissä. Edellisellä kerralla tuli 9 urosta (Santtulan O-pentue) ja nytkin vaikutti aikamoiselta suoralta...syntyi 7 narttua peräkkäin! Sitten vielä kuitenkin syntyi yksi jötköjätkäuros eli kokonaissaldona 1 + 7, kaikki hiekanvärisiä eri sävyin, kaikilla kaksoiskannukset. Onnea pikkuisille sekä Toscalle ja taustajoukoille puhtia :)

 

2.11. Silmätarkastustuloksia

Mundo (Santtulan Neptunus), Huba (Santtulan Onnimanni) ja Viivi (Ventafocs de CanMuc) kävivät tänään silmätarkastuksessa Tampereella. Kaikkien silmät olivat terveet - ei perinnöllisiä silmäsairauksia.

Santos (Santtulan Orvar) sai samanlaisen lausunnon viime viikolla Turussa.

 

20.9. Hyvinkää

Viivi debytoi valioluokassa tuloksella VAL ERI1 VAK1 PN1 ROP :)

 

29.8. Tervakoski kv

Synttäripäiväni kunniaksi Viivi valioitui tänään Tervakoskella. Tuloksena AVO ERI 1, PN 1, SERT, CACIB, VSP, FI & SE MVA. Santokselle (Santtulan Ovar) sertti (kuten jokaisesta näyttelystä tähän asti) ja vara-cacib. Onnitteluhali :)

 

23.8. Heinola

Viivi kävi tänään Heinolassa kuulemassa, että on liian lihava. Tuloksena EH1. Taaville T, koska se ensikertalaisena kehänkiertäjänä hypähti eteenpäin, kun tuomari Taavin huomaamatta kiersi taakse ja työnsi kätensä pojan persuksiin :)


18.8. N-pentue 4 vuotta

Herra Töpönen, Mundo, Rölli, Kosonen, Venla ja Tosca viettävät tänään nelivuotissynttäreitään. Onnea!

 

16.8. Huba TOKO-kokeessa

Tänään oli Jukan ja Huban ensimmäinen virallinen tottelevaisuuskoe. Se meni mainiosti! Pisteet 149,5 ja tulos ALO2. Onnea!

 

2.8. Huba BH-kokeessa

Huba (Santtulan Onnimanni) suoritti BH-kokeen hyväksytysti, ohjaajanaan Jukka Kivistö. Mahtavaa! Onnea Jukka ja Huba!!

 

1.8 Viivi ja Herra Töpönen reissasivat Ruotsissa

Viivi (Ventafocs de CanMuc) ja naapurin Herra Töpönen (Santtulan Nemo) kävivät yhdistetyllä kesäretki-näyttelyreissumatkalla Svenstavikissa Ruotsissa. Oikein onnistunut ja mukava reissu :) Viivi esiintyi ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa ja oli ROP (ökl1 ökkl1 ck btkl1 cert  CACIB BIR) ja Herra Töpönen VSP (ökl1 ökkl1 ck bhkl1 cert CACIB BIM). Sertillään Herra Töpönen tuli myös Ruotsin valioksi, päästäkseen samaan Viivin pitää saada vielä joskus yksi sertti Suomesta avoimesta luokasta, johon siirtyi pari viikkoa sitten.

Mukana näyttelyssä olivat myös Herra Töpösen ruotsalaiset serkkupojat (Ossi-papan pojanpoikia, Miisan veljenpoikia, joita kävin viime kesänä katsomassakin, kun kömpivät vielä pentulaatikossa) Morris ja Pedro. Molemmilla on jo serttejä, vaikka junnuja ovatkin, mutta Herra Töpönen siis tällä kertaa voitti. Atengos Great Pretender jun1 junkl1 ck bhkl2, Atengos I Want To Break Free jun1 junkl2 hp.

 

26.7. Ruffe ROP

Ruffe (Santtulan Orestes) sai toisen serttinsä ja oli ROP Helsingin näyttelyssä Tuomarinkartanossa. Onnea!

 

21.7. Ossi 13 v.

Ossi-pappa (Santtulan Karlos) täyttää tänään 13 vuotta. Still going strong! Erittäin vetreä, virkeä ja vilpertti veteraani :) Onnea!

 

14.7. Viivi 2 v.

Viivi (Ventafocs de CanMuc) täyttää tänään kaksi vuotta. Onnea :)

 

4.7. Kokkola kv

Tällä kertaa Viivi (Ventafocs de CanMuc) oli ROP ja sai CACIBin sekä sertin (NUO ERI NUK1 PN1 sert CACIB ROP) :) Sertti tuli reilun viikon liian aikaisin, neiti täyttää ensi viikolla 2v, siirtyy avoimeen luokkaan ja tulee seuraavalla sertillä valioksi. Herra Töpönen (Santtulan Nemo) puolestaan oli Paras Uros ja VSP, kera CACIBin (VAL ERI VAK1 PU1 CACIB VSP). Mukava reissu :)

 

 

14.6. Kotka kv

Herra Töpönen (FI MVA Santtulan Nemo) oli Rotunsa Paras ja sai CACIBin (VAL ERI VAK1 PU1 CACIB ROP), Viiville (Ventafocs de CanMuc) NUO EH NUK1.

 

6.6. Salo

Santos (Santtulan Orvar) kävi tänään kolmannessa virallisessa näyttelyssään ja sai kolmannen serttinsä ja oli Rotunsa Paras. Tulos NUO ERI NUK1 PU1 sert ROP. Onnea Suomusjärvelle :)

 

31.5. Mänttä

Mundo (Santtulan Neptunus) kävi kiertämässä kehän Mäntässä liki 30 asteen helteessä. Tuloksena EH 1, oli liian hoikka poika. Kiitos Veeralle esittämisestä :)

 

23.5. Helsinki kv

Ruffe (Santtulan Orestes) sai tänään ensimmäisen serttinsä ja oli ROP sekä ROP-juniori Helsingin kv-näyttelyssä. Ruffe kilpaili junnuluokassa, joten CACIBia ei ollut mahdollista saada. Tulos: JUN ERI JUK1 PU1 sert ROP Juniori-ROP :) Onnea, Monica ja Ruffe!!

 

9.5. Harjavallan ryhmänäyttely

Santos (Santtulan Orvar) ja Viivi (Ventafocs de CanMuc) olivat tänään ryhmänäyttelyssä Harjavallassa: Santos NUO ERI NUK1 PU1 sert VSP, Viivi NUO ERI NUK1 PN1 sert ROP !!

 

25.4. Vaasa kv

Huba (Santtulan Onnimanni) ja Viivi (Ventafocs de CanMuc) kävivät Vaasassa näyttelyssä. Molemmilla tuloksena NUO EH NUK1.

 

17.3. Santtulan Orlando A/A 0/0 0/0, Santtulan Orvar A/A 0/0 0/0 ja Santtulan Oscar A/A

Nyt on tiedossa taas kolmen Toscan ja Santoksen pojan viralliset terveystutkimustulokset. Sama linja jatkuu kuin muillakin veljeksillä: kaikki A-lonkkaisia.

 

14.3. Miisa ROP ja ROP-VET

Tampereen kansainvälisessä koiranäyttelyssä esitettiin 9 katalaa (2 pentua), ja Miisa (Gosilandias Artemis) oli ainoa, joka palkittiin ERIllä. Samalla se oli sitten Rotunsa Paras ja vielä Rotunsa Paras Veteraani, koska tämä oli ensiesiintyminen veteraaniluokassa, puolentoista vuoden näyttelytauon jälkeen.

Ruffe (S.Orestes) ja Huba (S.Onnimanni) kisasivat junnuluokassa. Molemmat saivat EH:n, kilpailuluokassa Ruffe voitti.

 

7.3. Santtulan Octavius A/A 1/0 0/0

Taavin kuvaustulos tuli Kennelliitosta. Toinen kyynärnivel on arvioitu ykköseksi, kuten Ventelä arveli "erittäin huonona päivänä" käyvän :) Oli kiikun kaakun, hyvällä tuurilla 0 ja huonolla 1. Nyt oli tätä jälkimmäistä tuuria :) Mutta parasta A-ryhmää joka tapauksessa!

 

 

6.3. Santtulan Orestes A/A 0/0 0/0

Ruffen virallinen kuvaustulos tuli tänään Kennelliitosta odotetunlaisena.

 

 

5.3. Santtulan Onnimanni A/A 0/0 0/0

Huban virallinen lonkka- ja kyynärnivelkuvaus tuli tänään ja oli juuri sellainen kuin pitikin.

 

 

27.2. Miisa 8 vuotta

Tänään "nuorimmaiseni" Miisa ( Gosilandias Artemis ) täyttää 8 vuotta!! 

Uskomatonta! Tyttönen jo veteraani-iässä!

 

 

13.2. O-poikien lonkkakuvaus

Kävimme Huban, Santoksen, Rondon, Taavi ja Ruffen kanssa kimppalonkkakuvissa Kankaanpäässä. Kaikilla oli terveet polvet (0/0). Kaikkien lonkkakuvat lähtivät Kennelliittoon A/A:na ja kyynärnivelet 0/0:na. 

 

 

 

onnimanni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 17.1. O-poikien synttärijuhlat

Juhlimme O-poikien synttäreitä Rondon perheen mökillä Lopella upeissa maisemissa tehdyn kävelyretken ja herkullisen hernekeiton merkeissä.

 

 

15.1. O-pojat 1 vuotta

Onnea Huba, Santos, Rondo, Kasper, Ruffe, Otto, Oscar, Taavi ja Oliver!

 

 

Uutisia 2008

 

 

Uutisia Voittaja-näyttelystä:

Santtulalaisia oli näytillä viisi: junioriurokset (tammikuussa 2008 syntyneet eli vähän vaille 11 kk ikäiset) Santtulan Onnimanni, Orestes ja Orvar, näiden emä Santtulan Nonstop sekä tämän veli Santtulan Neptunus valioluokissa.

Orvar eli Santos voitti urokset, sai sertin sekä tittelit JV-08 ja V-08. Neptunus (Mundo) oli Paras Uros 2 ja sai CACIBin, Onnimanni (Huba) ERI 4 ja Orestes (Ruffe) EH. Toscalle tällä kertaa ERI2 ja PN4.

Saimme kasaan myös kasvattajaluokan. Se sai erinomaisen arvostelun, kunniapalkinnon ja oli ROP-ryhmä.

Kiitos kaikille osallistumisesta ja kannustuksesta.

 

 

 santtulan_kennel.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näyttelytuloksia 2008

 

 

 

Santtulan kennel - kasvattajaluokka

          13.12.2008 Helsinki kv KASV1 KP ROP-ryhmä

 

 

Ventafocs de CanMuc

          20.9.2008 Hyvinkää JUN ERI 1 PN1 SERT ROP

 

Santtulan Neptunus

          17.5.2008 Pori AVO ERI 1 PU1 SERT ROP

          7.6.2008 Tuuri AVO ERI 1 PU1 SERT ROP FIN MVA

          14.6.2008 Forssa kv VAL ERI 1 PU1 CACIB VSP

          13.12.2008 Helsinki kv VAL ERI 1 PU2 CACIB

 

Santtulan Nemo

          17.5.2008 Pori AVO ERI2 PU2 VA-SERT

          7.6.2008 Tuuri AVO ERI2 PU2 VA-SERT

          13.7.2008 Oulu AVO ERI1 PU1 SERT ROP FIN MVA

 

Santtulan Nefertiti

          5.1.2008 Kajaani kv AVO ERI1 PN2 SERT CACIB

          FIN MVA

 

Santtulan Nonstop

          16.8.2008 Drammen Norja VAL 1/1 SA SERT PN1

          CACIB N MVA  KANS MVA

          17.8.2008 Norrköping Ruotsi AVO 1/1 SA SERT PN1

          ROP S MVA  POHJ MVA

          13.12.2008 Helsinki kv VAL ERI2 PN4

 

Santtulan Orvar

          20.7.2008 Helsinki PEK1 KP ROP-PENTU

          20.9.2008 Hyvinkää PEK1 KP ROP-PENTU

          13.12.2008 Helsinki kv JUN ERI1 PU1 sert VSP JV-08 V-08

Santtulan Orestes

          16.8.2008 Kouvola PEK1 KP ROP-PENTU

          24.8.2008 Valkeakoski PEK1 KP ROP-PENTU

          13.9.2008 Porvoo PEK1 KP ROP-PENTU

          13.12.2008 Helsinki kv JUN EH

Santtulan Onnimanni 

          6.9.2008 Helsinki PEK1 KP ROP-PENTU

          13.12.2008 Helsinki kv JUN ERI4 PU5